Koekjes zonder suiker

koekjes zonder suikerSoms kom je zo’n heerlijk en simpel recept tegen dat het delen van het recept een erg goed gevoel geeft. Deze koekjes zijn niet alleen gezond, ze zijn ook erg lekker en makkelijk te maken. Voor kinderen is het helemaal een feest want ze kunnen lekker met hun handen of een vork de bananen prakken. Het zijn voedzame en stevige koekjes die niet met een standaard biscuitje te vergelijken zijn.

Dit recept komt oorspronkelijk van de website www.skinnytaste.com. Meestal maak ik iets na, proef ik het en geef ik er de tweede keer mijn eigen twist aan. Je kunt dit recept naar eigen smaak vormgeven. Voeg er bijvoorbeeld wat kaneel, speculaaskruiden, stukjes chocolade, cranberries, of kleine stukjes abrikoos aan toe. Mogelijkheden te over. Gebruik wel echt goed rijpe bananen anders zijn de koekjes veel minder zoet.

Allereerst verwarm je de oven voor op 180C. Bekleed je bakblik alvast met wat bakpapier.

Basis Ingrediënten:

  • Kopje ongekookte havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 1/4 kopje walnoten
  • Mijn eigen versie is met 2 extra ingrediënten: 1/4 kopje rozijnen, 1/4 kopje kokosrasp

Bereiding:

Prak de bananen met een vork zo fijn mogelijk (staafmixer kun je ook gebruiken). Voeg de havermout toe en mix het goed door elkaar. Met een vijzel (of anders keukenmachine) maak je de walnoten kleiner. Voeg de walnoten bij het geheel. Voor mijn  versie voeg je nu nog de rozijnen en kokosrasp toe en mix je het geheel weer goed door elkaar.  Schep met een lepel kleine bolletjes van het koekjesmengsel op je bakplaat. Vervolgens druk je ze met de lepel een klein beetje plat. Afhankelijk van hoe groot je ze maakt kom je op zo’n 12-16 koekjes uit. Bak je koekjes in zo’n 15 minuten af in de oven. Hou ze wel in de gaten dat ze niet te bruin worden. Smullen maar!

image_print

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *