“Appeltje-Eitje” keurmerk voor FoodSmart

CAM01206 (1)Op 17 november 2014 is FoodSmart Voedingsadvies officieel partner geworden van het “Appeltje-Eitje” Gezond voorbeeld Heiloo!

Dit is een initiatief van de gemeente Heiloo om de inwoners te inspireren een gezonde leefstijl na te strevenen komt voort uit de nota “lokaal gezondheidsbeleid 2013-2016”. Foodsmart Voedingsadvies is samen met 30 andere partners een organisatie die zich inzit om gezonde veranderingen door te voeren in de omgeving.

Om lid te mogen worden zijn er een aantal vereisten gesteld. Een daarvan is dat er een (of meerdere) activiteit(en) georganiseerd zal worden die, in het geval van FoodSmart, in het teken zal staan van gezonde voeding. Aankomend jaar staan er bij FoodSmart dan ook een aantal workshops op het programma die gegeven zullen worden bij (onder meer) groep 7 & 7-8 van een plaatselijke basisschool met als thema “Energiedrankjes”. Daarbij komen de nadelige effecten van het drinken van deze drankjes aan bod. Het doel van deze workshop is kinderen te informeren en te laten zien wat het drinken van deze drankjes voor neveneffecten heeft op het lichaam.

Daarnaast zullen er in het voorjaar 2015 gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden waarbij de diverse partners hun krachten kunnen bundelen. Ik verheug me op de samenwerking en ben blij een steentje bij te kunnen dragen wat betreft de gezondheidsdoelstellingen van de gemeente Heiloo.

FoodSmart is ‘Gezond voorbeeld Heiloo’ – Nieuws – Appeltje Eitje – Gezond voorbeeld Heiloo

 

image_print

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *