Zomerse tzatziki dip


Nu de temperatuur behoorlijk gestegen is, is volop tijd om te barbequen, picknicken of te genieten van hapjes en drankjes in je eigen tuin.

Lekkere lichte, zomerse salades en hapjes zijn dan ideaal om van eten te genieten zonder dat aan het eind van de zomer te merken op je weegschaal.

Deze tzatziki dip is in een handomdraai gemaakt en makkelijk om mee te nemen. In de supermarkt variant is vaak verdikkingsmiddel, raapolie en conserveringsmiddel toegevoegd. Maak het eenvoudig zelf en je weet zeker dat je gezond eet.

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el extra virgine olijfolie
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 1 el dille
  • zout en peper

Bereiding

Schep de Griekse yoghurt in een kom. Halveer nu de halve komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer boven de yoghurt. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe, wat citroensap, olijfolie, dille, zout en peper. Roer dit alles door elkaar en klaar ben je. Eet de dipsaus bijvoorbeeld met stokbrood, plakjes komkommer, worteltjes, vleesspiesjes.