Raw Pepernoten

RAW Pegan pepernoten gemaakt van maar drie ingrediënten:
Dadels, speculaaskruiden en cacao. Zonder toegevoegde suiker en ook nog eens 100% glutenvrij.

Dadels bevatten uiteraard wel natuurlijke suikers maar daarnaast bevatten ze veel super gezonde stofjes. Ze zijn rijk aan B-vitamines, vezels en mineralen als koper, kalium, ijzer, calcium, mangaan en magnesium. Dadels bevatten ook veel fytonutrienten die beschermend werken tegen diverse vormen van kanker.

Hoe maak je deze alternatieve pepernoten? zorg allereerst dat je goede dadels in huis haalt. Liefst Medjoul dadels (vaak bij fruitafdeling supermarkt, notenkraam of Turkse supermarkt) want die zijn lekker groot en hebben zacht vruchtvlees. Lidl heeft ze ook regelmatig in het assortiment, vooral rond de feestdagen.

Gebruik ongeveer 10 dadels om zo’n 25 RAW pepernoten te maken. Prak de dadels fijn met een vork (staafmixer kan ook), voeg ongeveer 2 tl koekkruiden toe. Mix het goed door elkaar en maak kleine balletjes. Strooi wat cacao op een bord en rol de balletjes hier doorheen. Niet teveel cacao gebruiken anders krijgen de pepernoten een bittere smaak. Klaar ben je! Je kunt de pepernoten prima meerdere dagen bewaren in de koelkast

image_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *