Paleo style bananen amandel brood.

IMG_3179Dit recept komt oorspronkelijk uit het boek “Stadswild, eet als een oermens in de stad” en is inmiddels zeer veel gekopieerd door vele foodbloggers.

Bij de groep Paleo (oerdieet) aanhangers is het brood een echte favoriet en ook bij ons in huis is het brood (eigenlijk meer cake/brood) populair.  Let er wel op
dat je er niet teveel van eet want het bevat veel calorieën,  zo’n 2-3 plakken per dag is voldoende. Het leuke aan het recept is dat je er volop mee kunt experimenteren. Zo kun je pompoenpitten, walnoten of chiazaad door het deeg mengen of bijvoorbeeld stukje abrikoos. Net wat je zelf lekker vindt.Het is verder een heel gezond brood door de aanwezigheid van veel onverzadigde vetten uit de noten/amandelmeel en door het weglaten van toegevoegde geraffineerde suikers die vervangen worden door bananen en honing.

 

Ingrediënten

200 g amandelmeel
50 gram gebroken lijnzaad (en/of pompoenpitten, chiazaad)
1/2 eetlepel zuiveringszout
1 eetlepel appelazijn
3 eieren
50 gram gesmolten kokosvet en een beetje voor het invetten
3 rijpe bananen
1 royale eetlepel honing
1 tl kaneel en 1/2 tl gejodeerd zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe wat bakpapier in je cakeblik of vet je cakeblik in met kokosvet.
  • Meng het amandelmeel met lijnzaad en zout in een kom.
  • Klop 3 eieren los in een andere kom.
  • Mix met een staafmixer kokosvet, bananen, honing en azijn door de eieren.
  • Voeg dit toe aan het amandelmeel mengsel en meng tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en kaneelpoeder en schenk het over in een bakblik.
  • Bak het brood ongeveer 35-40 minuten mooi bruin. Check de gaarheid door een prikker in het brood te steken of door zachtjes op de bovenkant te drukken. Veert het brood snel terug dan is het gaar.
  • Zelf eet ik het brood zonder beleg maar je kunt er ook suikervrije jam of wat appelstroop op doen of beleggen met een plak kaas. Net waar je trek in hebt.

 

image_print

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *