Paleo quinoa salade

Quinoa saladaWil je wat gewicht verliezen dan is het aan te bevelen wat minder koolhydraten te eten. Deze quinoa salade is echt zeer eenvoudig te maken en past perfect in een low carb  (koolhydraat-arm), gluten vrij of Paleo leefstijl.

De Quinoa zaden zijn een bron van eiwitten, vezels, vitamines (b, e) en mineralen als magnesium, koper en ijzer. Quinoa wordt vaak in hetzelfde rijtje als granen gezet vanwege de hoge voedingswaarde, maar het zijn eigenlijk zaden van de Chenopodium Quinoa, een eenjarige plant. Daarom past dit pseudo graan perfect in een Paleo of gluten vrij dieet.

Ik eet de quinoa salade zelf ook regelmatig als lunchgerecht omdat ik het een heerlijke frisse salade vind. Ik maak meestal voldoende voor twee dagen (dressing dan wel apart houden) en neem het mee als ik een afspraak buiten de deur heb.

Ingredienten:

  • 150 gram quinoa
  • 1 rijpe avocado
  • handvol verse spinazie
  • 10 cherry tomaten.
  • 3 lente uitjes

Dressing:

  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf zout en peper

Bereiding:

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op het pak. Maak de dressing alvast klaar zodat de knoflook goed in de olie/azijn kan trekken. Snijdt vervolgens de spinazie een beetje fijn. Halveer de cherry tomaten en snijdt de lente- ui in kleine stukjes. Haal de schil van de avocado, pit verwijderen en snijdt het vruchtvlees in stukjes. Als de quinoa afgekoeld is doe je het in een kom samen met de overige ingrediënten. Wanneer je de salade klaarmaakt voor de volgende dag of er twee dagen van wil eten raad ik aan de dressing apart te houden in een bakje. Anders wordt de spinazie zo slap.

 

 

image_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *