Nibb-it Happy Ones

Nibbit---HappyOnes---FrontNibb-it Happy Ones, volgens de reclame commercial van Smiths is het een chipje waar ouders geen NEE tegen kunnen zeggen. Klinkt goed maar voor mij wel reden om eens op de ingrediëntenlijst te kijken waarom deze chips beter zou zijn dan andere chips.

Claim 1: de chips bevat 30% minder vet dan gemiddeld genomen andere chips. Even vergeleken met de zakken chips in de schappen en dan zijn er inderdaad vettere chipjes te verkrijgen maar er zijn er diverse soorten die tot 4 gram per 100 gram chips minder vet hebben. Ik vond het geen spectaculaire score.

Claim 2: geen kunstmatige kleurstoffen. Deze claim klopt want er is gekleurd met paprika extract. Daarentegen zitten er wel nog veel schadelijkere kunstmatige smaakstoffen in de Nibb-it Snakes paprika nl E621, oftewel mono natriumglutaminaat (Msg). Een smaakversterker die ervoor zorgt dat we extra blijven eten maar die wel voor migraine, hartkloppingen en opgezwollen ledematen en lippen kan zorgen.

De chipjes zijn gemaakt van mais wat ervoor zorgt dat je bloedsuiker snel stijgt. Qua zout zit je met 100 gram al op de helft van wat je dagelijks zou moeten binnenkrijgen. Verder is er ook nog suiker aan de chips toegevoegd.

Conclusie: Kunnen we nu stellen dat ze zo gezond zijn dat we hier geen NEE tegen zouden kunnen zeggen? Wat mij betreft is het een doodgewone ongezonde chips, net als alle andere chips en kun je ze het beste maar heel af en toe eten. Zelf kies ik liever voor naturel chips zonder e621 en andere E-nummers of vaak voor noten maar dat is voor een ieder een eigen keuze.

image_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *