Markthal Rotterdam

markthalIn oktober 2014 was het dan eindelijk zover, Markthal Rotterdam werd geopend door koningin Maxima. Alleen al door de bijzondere architectuur is deze markthal een bezoek waard, het is een imposant gebouw dat in een boog gebouwd is net als een hoefijzer.

Rotterdam zal ongetwijfeld een enorme boost krijgen wat betreft het aantal toeristen en dagjesmensen dat voor een bezoek aan de markthal naar de stad zal gaan komen. Ik heb een half jaar geleden het pand (toen het nog in aanbouw was) voor het eerst gezien en toen zag het er al indrukwekkend uit. De buitenrand van de boog bestaat uit appartementen en onder de boog zijn vaste, moderne marktkramen met een aanbod van brood, vlees, (biologische) groente, zuivel tot en met delicatessen en bijzondere restaurants en eetstalletjes. 

De meeste reacties die ik tot nu toe heb gehoord zijn lovend, maar een enkeling klaagt wat over de hoge prijzen die voor producten wordt gevraagd. Het is allemaal wat exclusiever dan een gewone markt maar als je niet veel te besteden hebt, dan is het ook de moeite waard om een rondje langs de kramen te lopen en de mooie producten te aanschouwen. Wat kwaliteit voert hier wel de boventoon. Voor foodies als ik een echt walhalla!

image_print

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *