Genen en obesitas!

french fries  potatoRegelmatig hoor ik mensen zeggen: ik eet bijna niets en ben veel te zwaar en mijn partner/collega/buurvrouw eet veel snacks en is slank.

Soms onderschatten mensen wel eens hoeveel ze per dag werkelijk eten enkrijgen ze door middel van het bijhouden van een eetdagboek inzicht in hun daadwerkelijk voedingspatroon.  Vooral de tussendoortjes blijken dan behoorlijk aan te tikken.

Nu toont onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers van de Harvard School of Public Health (HSPH), Brigham and Women’s Hospital, and Harvard Medical School,  iets nieuws aan. Er is namelijk voor het eerst gekeken naar de relatie tussen obesitas (overgewicht), genen en een bepaalde voedingsgroep. In dit geval gefrituurde voeding.

 

Nu blijkt dat het risico op obesitas en daaraan gerelateerde chronische ziektes (door het eten van gefrituurd voedsel), afhangt van de genetische codes in je DNA. Heb je net de verkeerde samenstelling van genen, dan heb je grotere kans op gewichtstoename na het eten van snacks dan wanneer je een gunstiger DNA profiel hebt. Heb je zelf het idee dat je heel snel aankomt na het eten van friet en andere snacks? Er is dan maar een remedie, probeer het zo min mogelijk te eten. Je lichaam vraagt kennelijk om ander voedsel dus je kunt hier maar het beste naar luisteren. Maak lekker frietjes van zoete aardappel en bak je met een klein beetje olijfolie en kruiden in de oven. Erg lekker en veel gezonder!

Bron: http://tinyurl.com/q5e7kd5

 

 

 

 

image_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *